sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Pauli ja Pölkky voittoon draikkakisoissa stadikalla


Teksti: Teija

Kuvat: Make

Suomen Alppikerhon järjestämän hakkuhuukkailukisan finaali oli jännä. Satapäinen yleisö nautti jännitysnäytelmästä Olympiastadionin pohjoiskaarteessa. Katsomoon ei enempää olisi mahtunut, joten tulevia kisoja varten täytyykin järjestellä lisää paikkoja katsomoon. 


Aamusta Olympiastadionille oli kokoontunut noin 40 kisaajaa karsintoihin. Tunnelma oli lämminhenkinen koko pitkän päivän. Lisämausteen tunnelmaan toivat ulkomaalaiset urheilijat. Olympiastadion oli juuri siinä käytössä mihin se on alun perin rakennettukin. Reilu meininki ja toinen toistaan kovemmassa kunnossa olevia kisaajia useista eri maista. Venäläiset ovat tunnettuja vieraanvaraisuudestaan, ja niinpä myös Venäläiset kisaajat toivat Krukonogin lahjakortteja kisapalkinnoiksi mukanaan.Karsinnat meneillään

Finaalia seuratessa ei ollut vaikea ymmärtää miksi jääkiipeilyn maailman cupin kisat ovat erittäin suosittuja yleisölajeja. Hakkujen kanssa seinällä touhutessa kiipeilijät keksivät ja kokeilevat mitä erinäisempiä ratkaisuja ylöspäin menoon. Eilisessä finaalissa vain yksi finalisti oivalsi millä tekniikalla reitintekijä oli kruksikohdasta päässyt. Harmittavasti Paulin hyvä yritys ei ihan onnistunut, vaan hän huukkasi yrkässä otteen yli. Venäläiskaksikon yritykset olivat myös todella vakuuttavia, mutta eivät ihan riittäneet. Oliko JP:n taituroima finaalireitti dry tooling kisoissa liian vaikea? Siihen vastauksia tuonnempana liikkuvan kuvan merkeissä, kun kuulemme kisapäällikön mietteitä kisasta ja reitistä. 


Kisan kovimmat; Pauli ja Pölkky

Tänä vuonna draikkakisoihin saatiin ulkomaalaisia urheilijoita, ja etenkin Venäläisistä odotettavissa oli erittäin kovia kisaajia, reitintekijälle tämä oli varmastikin haastava paikka. Ottaako riski että reitti on kisaajille liian helppo tai liian vaikea? siinäpä pähkinää purtavaksi.


JP Vuolijoki oikean kätensä Pasi Jaatisen kanssa olivat tämän vuoden kisan aikaansaavat voimat. Ilman näitä kahta miestä ei tätä erityistä tapahtumaa olisi ollut. JP vietti 1,5 kuukautta stadikalla lähes joka ilta ja Jaatinen noin 4 iltaa viikossa. Voin niin kuvitella kun JP on omin pikku kätösin hionut ja mallannut finaalireitin pölkkyjä ja puuveetä viimeiseen saakka. Hatunnosto hienosta työstä näille miehille! Miesten lisäksi tukijoukoissa oli iso määrä apureita mahdollistamassa kisoja. Unohtamatta yhteistyökumppanien panosta. Camu ja Berghaus olivat suuresti mukana tukemassa kisoja. Lisäksi upeita kisapalkintoja lahjoittivat lukuisat paikalliset yrittäjät; Boulderkeskus, Greendoor, Helsingin Kiipeilykeskus, Mountain Shop, Rock Sport Magazine, Toyota Kiipeilyareena, Vandernet ja Varuste.net. PA-laitteet tapahtumaan tarjosi paikallinen bändi Epic Brothers.


Pasi, Matti ja Make kuvasivat kisat ja nyt odotetaan kuumeisesti Hakkuhuukkailu 2014 koostetta. Editointi alkoikin heti kisojen jälkeen, niinhän sitä sanotaan että ei se luoja laiskoja elätä. Sitä odotellessa Hakkuhuukkailu 2014 top 3: 


1. Pauli Salminen 

2. Konstantin Zazdravnykh
3. Maria Kuznetsova

Muut finalistit ( aakkosjärjestyksessä)

Ape Kaikkonen
Enni Bertling
Matthew Watkins
Tapsa Alhonsuo


Hieno kisa vaatii onnistuakseen JiiPeen, Jaatisen ja
yhteistyökumppanien
 lisäksi myös mahtavat urheilijat