tiistai 17. syyskuuta 2013

Val di Mello vol. 2.

 
Teksti: Johannes
Kuvat: Antti ja Johannes
 


 
Toinen kiipeilypäivä lusittiin eilen Val di Mellossa. Aamupala ja lounas on vakiintunut ilmakuivattuun kinkkuun ja suureen palaan juustoa. Lisäksi reitillä nautitaan enugeelejä. Torkutimme aamulla tunnin ja otsalamppuja ei tarvinnut käyttää. Olihan edessämme tuplamäärä kiipeilyä eiliseen nähden: 7 köyden mitan Albero delle Pere ja sen perään oli tarkoitus kiivetä 9 köydenpituuden mittainen paikallinen klassikkoreitti Luna Nascente.
 
Antti pyrkii eroon risuista ja männyn kävyistä Albero delle Peren alussa.
 
Reitti oli kaiken kaikkiaan aika kämäinen. Lähestulkoon ainoat hauskuudet olivat päällekaatuva hormi
 
 
ja lopun rannarisläbit.
 
Luna Nascente olikin sitten aikamoista herkkua. Reitistä varmaan viisi pitkää köyden mittaa oli oikealle avautuvaa loivaa lay back –liikehdintää. Kuvassa Antti toisella kyseisen kaltaisella kp:lla.
 
Antti kolmannella ley back –kp:lla
 
Antti neljännellä lay back –kp:lla
 
Ja sitten oli tällaista kivaa halkeamaa silmän kantamattomiin.
 
Ja 3a –tasoiseksi kiipeilyksi merkitty noin 45 metrin poikkikulku, johon sai varmistuksen puoliväliin. Antti nurisi valokuvaamisen aiheuttamasta köyden roikkuvasta ulottuvuudesta…
 
mutta lähempänä tälle jo naurettiin.
 
sitten oli lisää släbiä
 
Toppikuva kuvaa tunnelmaa. Makia kiipeilypäivä polkua pitkin tapahtuvaa laskeutumista vaille valmis. Lisäksi päivä oli kiipeilypäivistämme ensimmäinen ilman fall factor 2 putoamista.
 
Ihmisiä kiipeilemässä Luna Nascentea.
 
Polku oli aikas hienoa miljöötä myöskin.
 
Toissapäiväinen reittimme kulki alemman seinämän oikeassa laidassa ison katon alla oikealle kaartaen. Ja eiliset reitit taasen keskellä alempaa feissiä ja aivan ylemmän seinämän oikeaa laitaa.