tiistai 24. syyskuuta 2013

Mongioie - Vol II


Teksti: Johannes
Kuvat: Antti ja Johannes


Toinen päivä Mongioien kulinaarisessa paratiisissa alkoi Italialialaisella perusaamiaisella, johon aina tietty pettyy: kuivaa leipää ja jotain purkkihilloja, voita ja nutellaa. Onneksi kahvia oli runsaasti ja se oli taiten valmistettua.

 

Sitten teipattiin sormet ja lähdettiin tallustamaan aiempana päivänä hyväksi koetulle seinämälle. Reitiksi valittiin paria pykälää aiempaa vaikeampi Chiaro di Luna, joka sijaitsi välittömästi seinämän kahtia jakavan pystyuurteen oikealla puolella. Kiipeily oli hieman jyrkempää ja hyvinkin jammailijan jalkatekniikan haastavaa kitkakiipeilyä. Erittäin vaikeaksi taisin kikkailua seinällä nimittää köydessä lukuisia kertoja puuskuttaessani…

 
 
Onneksi perhonen piti Antin paidasta ja saimme hetkeksi muuta ajateltavaa vaikeiden moovien ja varpaiden kivun lomaan. Antti hoiti osuutensa nopeasti kotiin ja pääsimme huipulle erittäin hyvän sään vallitessa. Laskeutuminen oli myös helppo: 3 pitkää haskeutumista vailla kierteitä tahi muita kahnauksia.
 


 

Illalla majan pitäjät tottavie ylittivät jälleen itsensä. Takkatulen leimutessa joimme paikallista mukavaa vinettoa ja odotimme innolla ruokapuolta.


 

Alkuruoaksi tarjoiltiin erinomaista juustopastaa ja pääruoaksi peuraa. Sitten kylkiäisiksi vuoristojuustoa vuoristohunajalla ja jälkiruoaksi pannacottaa kanelilla maustetulla hillolla.Kuutamo valaisi yötaivaan kun siirryimme correttojen kanssa pihalle patsastelemaan. Ja edelleen levolle suurten pehmeiden peittojen alle.

Paras vuoristomaja ikinä!

p.s. tarjolla oli myös lämmin suihku…