lauantai 11. joulukuuta 2010

Pirunkallion jääputouksellaVantaanjoki on kuopalla, kun pumppumme puksuttelee. Tarkoituksemme on siis kierrättää joki Veräjämäen Pirunkallion laen kautta. Mukavasti on alkanut jäätä muodostua ja mestan ensilasku – tai ainakin laskeutuminen – on jo tehty. Puuhahan alkoi pari kuukautta sitten ja nyt on vesikin muutaman päivän valunut. On tulossa mikstaa, puikkoa ja loivaa. Vähänkö hakkuhammasta kolottaa.

Tänään pakkanen kiristyy ja asettaa haasteita sulanapito setapillemme. Tänä aamuna oli putken loppupää jäätynyt umpeen ja rei’istä tulikin sitten kauniissa kaarissa. Putken sulattelu monin eri tavoin onkin tullut ihan riittävän tutuksi. On kaadettu kuumaa vettä, väännetty ja rynkytetty, höyrytetty, viety sisälle lämpimään ja tänään posotin PocketRocketillakin. Hauskaa. On varsin kiintoisaa seurata jään muodostumista ja koittaa keksiä uusia vippaskonsteja vanhojen lisäksi.

Vaihtaakaa ja fiilatkaa siis ihmeessä jääterät alle elleivät sitä jo ole…
hommelit näytti illalla sen verran kivoilta, että varmasti ensi viikolla kruisataan jo ihan kybällä. Isot kiitokset mukana tekemässä olleille elikkäs Miialle, Tonille, Juhalle, Markukselle, Jussille, Samulille ja Ilkalle!-Johannes