maanantai 25. lokakuuta 2010

Mukana menossa – Reventeenvuoren syystalkoot


Reventeenvuoren syystalkoot vuosimallia 2010 järjestettiin lauantaina 23. lokakuuta. Allekirjoittanut saapui paikalle puolen päivän paremmalla puolella juuri parahiksi kahvitauolle. Paikalliset alkuasukkaat olivat painaneet jo ties mistä saakka. Lapioita, sahoja, kankia, kirves ja muita tykötarpeita oli tuotu paikalle. Nyt ei pranan pussista pöllähdellyt mankkaa, vaan laulatettiin sahaa.


Lapionvarren lisäksi kameranvarteen ennättivät Johannes ja Miia

Ja sehän lauloi. Reventeen talkkari Guido Antonio (Toni Fohlin) piti paikalla viettämäni viiden tunnin aikana yhden kolmen ja puolen minuutin mittaisen tauon. Senkin lähinnä tuumaillakseen puun kaatosuuntaa. Eihän siinä auttanut kuin ottaa härkää sarvista. Pölli olalle ja risuja kainaloon, vain kaukaisesti terveellisiä työtapoja muistellen. Tavoitteena oli saada pieni tuulenvire ja aamuauringon kalliota kuivattavat säteet kallion tien puoleiseen päätyyn - Koulusektorille.

Päivä oli mitä hienoin. Syksyinen aurinko lämmitti mukavasti lihasten aineenvaihdunnassa vapautuvan lisäksi. Kun tohvelit oli otettu mukaan Helsingin kirkolta, ei muu auttanut kun kavuta pari halkeamaa talkoo-oluiden jo mukavasti kallion juurella sihahdellessa. Väkeä oli paikalla kymmenkunta ja sen verran säpäkkää toiminta oli ettei paikkaa enää samaksi uskoisi. Koulusektorin feissi sai auringon kohdatessaan juhlavaa ilmeikkyyttä, jonka itse talkkari kiteytti päivän päätteeksi: “Suomen hienoin släbi!”.

-Johannes