lauantai 22. lokakuuta 2011

Kaikkeen tottuu, paitsi jääpuikkoon Pirunkalliolla

Pitkän vääntelehtimisen ja kiemurtelun jälkeen ei mahdettu itsellemme enää mitään - on syntynyt lopullinen päätös jäädyttää Pirunkallio jääkiipeilykäyttöön myös kaudelle 2011-2012.

Pläni on että 1.12.2011 alkavat pumput punksuleeraamaan. Samaan pläniin sisältyy myös ajatus voimakkaasta oppimiskokemuksesta viimekauden hassunhauskoista harjoituksista - kunnianhimoisena tavoitteena mm. puolittaa K-Raudassa käyntien määrä, sekä tuplata ne päivät kun putkenpäästä itseasissa valuu vettä.

Mikäli oppimista on oikeasti myös tapahtunut, niin avajaisia päästänee viettämään ennen tai jälkeen joulun. Niin joo, tietysti pitäisi saada pakkasta myös.Kovin paljon ei kerralla voi oppia joten kausikortin ja kertamaksujen hinnat pysyvät viimevuoden tasolla. Kausikortin ostaneita tullaan spämmäämään lähiaikoina ohjeilla miten toimia kun kortin haluaa uusia. Välinevuokrauskuvion käytännön toteutus on vielä vähän hakusessa, mutta jollain tavalla se tullaan järjestämään. Samoin uusien näyttökokeiden järjestelyt ovat vielä hivenen auki - viimekaudella taitonsa osoittaneet ovat toki tervetulleita kiipeilemään heti kun...

Muistutus vielä että itsenäinen, niin ylä- kuin alaköysikiipeileminen Pirunkalliolla edellyttää ehdottomasti tarvittavien taitojen osoittamista AP:n kouluttajalle.


6.12.2010


13.12.2010


23.12.2010


Jääkiipeilyn peruskurssien ja ohjattujen jääkiipeilykokeilujen lisäksi tulevan talven kurssivalikoimaan lisätään ainakin "vapaalaskijan jäätikkötaidot" -koulutus. Edellisellä kaudella kurssi toteutettiin räätälöitynä spesiaalikurssina, ja saadun palautteen perusteella kysyntää voisi olla enemmänkin. Kyseessä siis kestoltaan päivän / kahden arki-illan setti, jonka aikana käydään läpi keskeiset tiedot ja taidot turvallisesta toimimisesta jäätiköllä erityisesti vapaalaskijan ja hiihtovaeltajan näkökulmasta. Koska kyseisiä taitoja ei onneksi joudu tosielämässä kovin usein käyttämään, kurssi on suunniteltu siten että se soveltuu ensikertalaisten lisäksi myös taitoja kertaamaan tulijoille. Pääpaino siis käytännön harjoittelussa ja tekemisessä - kaikkihan tietävät kuinka usein omin päin tulee niitä railotaljauksia oikeasti treenailtua ja kuinka ytimestä ne sitten tositilanteessa tulevat.9.3.2011


PK v2.0 proggiksen edistymisen vivahdekkaita vaiheita voit seurailla facetuubisivuiltamme.